Powrót

Konto najemcy

Właściciel może zaprosić najemcę do Rentila i przyznać mu dostęp do jego danych. Najemca może następnie zaakceptować zaproszenie i utworzyć swój profil. Po zalogowaniu najemca jest powiązany z właścicielem i ma dostęp do własnej strefy użytkownika. Na koncie najemcy dostępne są następujące sekcje: Właściciel: informacje o właścicielu. Umowy najmu: podgląd informacji o aktualnych umowach najmu.

Czytaj więcej

Tworzenie, edycja i usuwanie najemcy

Utwórz najemcę Aby dodać najemcę, wykonaj te proste kroki: przejdź do sekcji „Najemcy”, a następnie kliknij „Nowy najemca”. Dla każdego najemcy możesz wprowadzić następujące informacje: Typ najemcy. Nazwisko i imię lub nazwa firmy. Adres e-mail (jeśli chcesz zaprosić najemcę). Adres i inne dane kontaktowe. Informacje zawodowe. Informacje o poręczycielach. Dane bankowe. Możliwość dodania dokumentów. Część

Czytaj więcej

Najemcy

W tej sekcji możesz zarządzać najemcami. Możesz wykonać następujące operacje: Utwórz najemcę. Edytuj dane najemcy. Usuń najemcę. Zarchiwizuj kartę najemcy. Wyświetl kartę najemcy. Możesz filtrować wpisy według różnych kryteriów (np. właściciel, nieruchomość). Możesz wyeksportować swoje wpisy, korzystając z akcji „Eksport” dostępnej na dole tabeli.

Czytaj więcej

Najem pokoi, współdzielenie mieszkania (co-living)

Z Rentila możesz wygodnie zarządzać najmem pokoi i mieszkaniami współdzielonymi. W tym celu utwórz jedną lub kilka jednostek (jednostka może oznaczać całe mieszkanie albo pojedynczy pokój), a następnie przypisz najemców do tych jednostek. Możesz skonfigurować wspólną umowę najmu (jedna umowa dla kilku najemców współdzielących tę samą jednostkę) albo oddzielne umowy najmu pokoju (osobna umowa dla

Czytaj więcej

Wyprowadzka najemcy

Zakończ umowę najmu i zarejestruj wyprowadzkę Aby zarejestrować wyprowadzkę najemcy, przejdź do sekcji „Umowy najmu” i kliknij po prawej stronie opcję „Zakończ umowę najmu”. Uzupełnij wymagane informacje, takie jak data wyprowadzki, kwota kaucji do zwrotu, ostatnie potwierdzenie czynszu oraz nowy adres, a następnie kliknij „Zapisz”. Po zarejestrowaniu wyprowadzki serwis dezaktywuje umowę najmu i przestanie generować

Czytaj więcej

1
2