Dezaktywacja najmu
Dezaktywacja najmu
Najem możesz dezaktywować, dzięki czemu system przestanie generować nowe czynsze. Następnie możesz go zarchiwizować.
Jeśli chcesz dezaktywować istniejący najem, przejdź do sekcji „Najmy” i kliknij akcję „Dezaktywuj” po prawej stronie wybranego najmu.
Najem dezaktywowany przez system
Najem może zostać dezaktywowany automatycznie przez system z następujących powodów:
- Najem się zakończył. Dzieje się tak, gdy minęła data zakończenia, a pole „Automatyczne przedłużenie umowy” nie jest zaznaczone.
- Konto było długo nieużywane. Jeśli od kilku miesięcy nie logujesz się na swoje konto, program automatycznie dezaktywuje najmy.
Ponowna aktywacja najmu
- Aby ponownie aktywować zakończony najem, kliknij akcję „Edytuj” po prawej stronie wybranego najmu, zaznacz pole „Automatyczne przedłużenie umowy” i zapisz zmiany. Następnie wróć do akcji po prawej stronie i kliknij „Aktywuj”.
- Aby ponownie aktywować najem dezaktywowany z powodu nieużywania konta, kliknij akcję „Aktywuj” po prawej stronie wybranego najmu.







